Seri culturale la Parohia Mărcuța: piesă de teatru creștin și concert Tronos

La Parohia Mărcuța din Capitală se vor desfășura în apropierea Sărbătorii Înălțării Sfintei Cruci două seri culturale.

În ziua de 11 septembrie, de la ora 19:00, va fi pus în scenă spectacolul de teatru creștin „Brâncovenii”, informează Parohia Mărcuţa.

Textul piesei aparține Părintelui Bogdan Aurel Teleanu, preot slujitor la Parohia „Sfântul Pantelimon” – Foişorul de Foc din Bucureşti, iar regia este semnată de Ivona Boitan.

A doua zi, în 12 septembrie, cei interesaţi pot audia un concert susţinut de Grupul Psaltic Tronos al Catedralei Patriarhale.

Tronos a fost înfiinţat în anul 1997 la iniţiativa părintelui Arhidiacon Mihail Bucă, protopsaltul Catedralei Patriarhale din Bucureşti, şi este format, în special, din tineri teologi pasionaţi de muzica psaltică de tradiţie bizantină.

Sub conducerea dirijorului și fondatorului său, Arhidiaconul Mihail Bucă, grupul a susținut concerte pe multe scene muzicale, în catedrale și biserici, din țară și străinătate.

Biserica Mărcuţa este un monument reprezentativ pentru arhitectura secolului al XVl-lea din Ţara Românească, înscriindu-se ca un exemplu de seamă în evoluţia tipului de plan şi a plasticii decorative a faţadelor. Este unul dintre cele mai vechi lăcaşuri de cult din Bucureşti şi este situată în partea de est a Capitalei, peste drum de Spitalul Sfântul Pantelimon.

Foto credit: Ziarul Lumina

Comentarii Facebook


Știri recente