„Serbarea de la Putna – 150”: Elevii din regiunea Cernăuți sunt invitați la un concurs de recitare de poezie

Elevii români din regiunea Cernăuți, în Bucovina de Nord, sunt invitați să participe la concursul de recitare de poezie „Carmen patriae. Afirmarea unei identități”. Aceștia pot trimite filmări cu recitările lor până la 21 iulie.

Tema concursului este: 150 de ani de la Serbarea de la Putna. Recitatorii vor avea libertatea alegerii textului (un poem sau un fragment de poem) şi a fundalului muzical (dacă este cazul) în acord cu tema propusă, cu vârsta și preocupările lor.

Înscrierea se face prin completarea şi trimiterea la adresa de email [email protected] a fişei de înscriere și a materialului cu recitarea filmată, însoțite de acordul părinților pentru elevii care au mai puțin de 18 ani.

Filmarea nu trebuie să depășească trei minute. Data limită de înscriere a materialelor în concurs este 21 iulie.

Juriul este format din profesori/bibliotecari și din scriitori români care fac parte din Societatea Scriitorilor Bucovineni sau Societatea Scriitorilor Români din Cernăuți. Anunțarea câștigătorilor și publicarea materialelor pe pagina de Facebook a Bibliotecii Bucovinei „I. G. Sbiera” Suceava se va face până în 31 august 2021.

Carmen patriae (latină) însemană „poezia patriei”, iar proiectul face parte din seria de manifestări „Serbarea de la Putna – 150”.

Aceasta aniversează 150 de ani de la Prima Serbare a Românilor de Pretutindeni și de la Primul Congres al Studenților Români de Pretutindeni, care au consolidat idealul de unitate a tuturor românilor. Un rol important în organizarea lor l-a avut Mihai Eminescu.

Concursul „Carmen patriae. Afirmarea unei identități” este organizat de Biblioteca Bucovinei „I. G. Sbiera” Suceava, în parteneriat cu Societatea Scriitorilor Bucovineni și Societatea Scriitorilor Români din Cernăuți, sub egida Consiliului Județean Suceava.

Vezi și:

Foto credit: Facebook / Mănăstirea Putna

Comentarii Facebook


Știri recente