Serbarea de Crăciun a Seminarului Teologic Ortodox „Sf. Ap. Andrei” din Galați

În seara zilei de 12 decembrie 2014, a avut loc tradiționala serbare de Crăciun a elevilor Seminarului Teologic Ortodox „Sf. Ap. Andrei” din Galați.

La acest eveniment, care s-a desfășurat la Teatrul Muzical „Nae Leonard” din Galați și a fost prezent și Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, după cum a precizat Alexandru Bulgaru.

Ca-n fiecare an, tinerii elevi seminariști au pregătit împreună cu profesorii lor un program artistic bogat, care a încântat auditoriul.

Noutatea serbării de Crăciun din acest an a constat-o punerea în scenă a piesei de teatru „În zile de sărbători”, creație a renumitului folclorist preot Petre Gh. Savin, fratele profesorului universitar Ioan Gh. Savin. Piesa, scrisă în anul 1920, readuce în lumină obiceiuri și tradiții de Crăciun și Anul Nou, invitând totodată publicul la redescoperirea frumuseții acestora.

În partea a doua a manifestării, elevii celor trei clase primare de la seminar au interpretat colinde și cântece de stea, fiind răsplătiți la finalul serbării de către Înaltpreasfințitul Părinte Casian, cu dulciuri și iconițe, care i-a îndemnat pe toți cei prezenți să păstreze în suflet puritatea și gingășia copiilor, având ca model pe Pruncul Sfânt, Cel născut în peșteră din Fecioara Maria.

Comentarii Facebook


Știri recente