Serbarea copiilor din Parohia Villareal – Spania dedicată Zilei României

Elevii Școlii Parohiale din Parohia „Sfântul Ioan Gură de Aur ” – Villareal, în ziua de 27 noiembrie 2011, după săvârșirea Sfintei Liturghii, au prezentat un frumos program de cântece și poezii închinat zilei de 1 Decembrie – Ziua României, după cum a precizat doamna profesoară Cristina Stoica.

Această serbare a fost posibilă datorită dăruirii cu care copiii participanți la cursurile Școlii Parohiale au învățat versuri și cântece patriotice dedicate momentului Marii Uniri din 1 decembrie 1918.

Oamenii au ascultat cu emoție glasurile copilașilor care n-au uitat nici aici, departe de țară, istoria poporului român.

În Villareal – Spania, Școala Parohială este și un mod de a păstra tradițiile și valorile poporului din care facem parte, un mic punct de românism, mai ales pentru cei mai tineri membrii ai comunității. Cât timp le cunoaștem și le transmitem din generație în generație vom rămâne veșnic: români.

Comentarii Facebook


Știri recente

La hramul istoric al Catedralei Patriarhale va fi proclamată canonizarea Sf. Cuv. Teofana Basarab | Programul manifestărilor

Catedrala Patriarhală îşi serbează în 21 mai hramul istoric dedicat „Sfinților Împărați Constantin și Elena”.  Între manifestările organizate este cuprinsă proclamarea canonizării Sfintei Cuvioase Teofana Basarab. Detalii despre viaţa sfintei, aici. Programul integral: Proclamarea canonizării…