Serbare la final de an în Școala parohială Valdemoro

În Duminica Tuturor Sfinților copiii și tinerii din cadrul Școlii Parohiale Sfinții Mărturisitori, ce funcționează în Parohia ortodoxă românească din Valdemoro au pregătit serbarea la final de an. Evenimentul a avut loc în biserică, după încheierea Sfintei Liturghii.

Momentul literar-artistic din 11 iunie 2017 s-a desfășurat într-o atmosferă cordială, festivă, însuflețită de prestația micilor actori, înveșmântați în straie populare. Toți fac parte și din Ansamblul de dans popular juvenil Mugurașii al Parohiei Valdemoro.

S-au recitat poezii și s-au intonat piese din repertoriul românesc, cântece ale copilăriei.

Un moment deosebit l-a constituit recitalul de orgă al tinerei Claudia Maria Șimon, elevă la Institutul Fuente de la Villa din Valdemoro. Piesele alese, Oda bucuriei din Simfonia a IX-a de Ludwig van Beethoven și Cântă, pasăre! (Canta, pájaro!) nivel 1 de Piano de Bastien,  au fost  interpretate cu multă simțire și emoție artistică, ceea ce, la final, i-a adus aplauze repetate din partea întregii asistențe.

De asemenea, tânăra Iulia Purja, membră a Coralei Escolania de Valdemoro, a interpretat două cântece în limba spaniolă.

După prezentarea nominală a interpreților, toţi cei implicaţi în acest montaj artistic au primit din partea preotului paroh Dorin Sas o Diplomă de participare, ce atestă prezența la cursurile Școlii parohiale în anul școlar 2016-2017, precum și o carte de povești în limba română.

Părintele Dorin Sas a transmis că în următoarea duminică, după Sfânta Liturghie, va fi oficiată în biserică o slujba de Te-Deum la încheierea anului școlar, iar după masă e prevăzută organizarea unei excursii într-o locație de agrement din zona Comunității de Madrid (Día de Valdemoro en Xanadú) pentru copiii participanți.

Comentarii Facebook


Știri recente