Serbare inedită: Copiii de la Parohia Aradul Nou au jucat Hora Unirii pe gheață

Copiii de la Parohia Aradul Nou au serbat duminică „Mica Unire pe gheață”: împreună cu Părintele Gabriel Mariș, preot slujitor, și cu voluntarii Asociației Ortodoxe Sf. M. Mc. Gheorghe Aradul Nou, copiii au jucat hora unirii pe gheața patinoarului în aer liber din Arad.

Acțiunea a permis îmbinarea utilului cu plăcutul: sănătate prin mișcare, presărată cu elemente de educație istorică și patriotică.

Astfel, copiii din Corul „Sfințișorii” al Parohiei au sărbătorit, pentru al șaselea an consecutiv, într-un mod inedit, Unirea Principatelor Române, recapitulând semnificația zilei de 24 ianuarie 1859.

Foto credit: Asociația Ortodoxă Sf. Mare Mc. Gheorghe – Aradul Nou

„Vremea bună ca de primăvară ne-a îndemnat să ieșim din case, drapelul țării ne-a făcut să ne simțim patrioți, hora unirii cântată și jucată de noi a adus armonie între toți cei prezenți pe patinoar și ne-a îndemnat să cugetăm mai mult asupra evenimentului național”, a declarat părintele Gabriel Mariș, organizatorul evenimentului.

„Toți am mulțumit lui Dumnezeu pentru minunata țară în care ne-am născut!”, a adăugat el.

„Mica Unire pe gheață” este o activitate realizată prin Asociația Ortodoxă Sf. Mare Mc. Gheorghe – Aradul Nou, a parohiei, și în colaborare cu Primăria Arad și Patinoarul din Arad. Evenimentul este la a șasea ediție.

Foto credit: Arhiepiscopia Aradului

Comentarii Facebook


Știri recente

Sfințire de troiță la Baza Aeriana 90 | FOTO

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, episcop vicar patriarhal, a oficiat marți, 28 mai 2024, slujba de sfințire a troiței ridicate în fața comandamentului Bazei 90 Transport Aerian Otopeni „Comandor aviator Gheorghe Bănciulescu”.   Foto credit: Basilica.ro…