Serbare dedicată Unirii Principatelor, la Curtea de Argeș

Seminarul Teologic Neagoe Vodă Basarab și Grupul Școlar Auto din Curtea de Argeș au organizat vineri, 27 ianuarie 2017, o activitate festivă dedicată Unirii Principatelor Române, notează site-ul oficial al Arhiepiscopiei Argeșului.

La eveniment a fost prezent Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului. Au mai participat, de asemenea, reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Argeș, profesorii și elevii celor două instituții de învățământ.

Manifestarea a avut loc în sala de spectacole a Grupului Școlar Auto. Activitatea, ajunsă la a unsprezecea ediție, este rezultatul unui parteneriat încheiat între Seminarul Teologic Neagoe Vodă Basarab și Grupul Școlar Auto.

În cadrul serbării a fost interpretată o scenetă, s-au cântat imnuri patriotice și s-au recitat poezii. De asemenea, au fost premiați copiii care au participat la concursul școlar județean Problematica Unirii în spațiul românesc, secțiunile creație plastică și creație literară.

La final, ierarhul argeșean a vorbit celor prezenți despre importanța actului istoric petrecut în 24 ianuarie 1859, evocând personalitățile care au contribuit alături de popor la împlinirea idealului de unire.

Comentarii Facebook


Știri recente