Serbare dedicată Sfântului Ierarh Nicolae la Grădiniţa „Familia” din Brăila

Manifestările misionare prilejuite de cinstirea Sfântului Ierarh Nicolae, ocrotitorul municipiului Brăila au debutat în data de 04 decembrie 2015 la Grădinița parohială Familia din cadrul Parohiei Adormirea Maicii Domnului din Brăila, unde a avut loc tradiţionala serbare a copiilor dedicată Sfântului Ierarh Nicolae, după cum ne-a precizat Pr. Gabriel Molocea, Consilier misionar şi mass-media al Eparhiei.

Emoționați și pline de gingășie, cei 52 de copii din grupa mică și cea mijlocie, cu vârste între 3 și 5 ani, au recitat poezii, au cântat și s-au jucat alături de cadrele didactice și oaspeții prezenți, între care s-a aflat şi Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, care a adus celor mici daruri de la Moș Nicolae – căciuliţe, fulare, mănuşi, dulciuri şi fructe.

„Sărbătoarea Sfântului Ierarh Nicolae, ocrotitorul Brăilei a început cu cei mici. Când începem în felul acesta o lucrare misionară și îngerii, și sfinții, și Dumnezeu sunt mult mai aproape de noi. Grădinița Familia a parohiei «Adormirea Maicii Domnului» ne invită pe toți, din familiile noastre în familia Bisericii și din familia Bisericii în marea familie socială pentru a redescoperi sensul sărbătorii Sfântului ierarh Nicolae. Darurile lui sunt, mai întâi, dragostea și grija pentru creșterea și educarea creștină a copiilor. Apoi, evident, darurile tradiționale și, mai important decât toate darurile la un loc este aducerea copiilor, în ziua Sfântului Ierarh Nicolae, la Sfânta Împărtășanie în biserică. În felul acesta vom fi mai uniți în familie, în Școală și în Biserică!”, a subliniat Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Casian.

Grădiniţa Familia a luat fiinţă la data de 01 octombrie 2001, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian şi este singura instituţie de gen din zonă care acceptă şi copii cu probleme speciale. Aici, sunt hrăniţi şi educaţi 52 de copii, iar cheltuielile sunt suportate de parohie, cu sprijinul financiar al unor sponsori, donatori şi oameni de bine.

În cadrul activităţilor zilnice, copiii primesc educație creștin-ortodoxă, atât prin grija părintelui paroh, cât și a educatoarelor. De asemenea, participă la slujbele oficiate în biserica parohială, se împărtășesc, fac rugăciuni la începutul activității, înainte și după masă și învață să se comporte într-un mod bine-plăcut lui Dumnezeu în societate.

Grădiniţa are un program prelungit, cantină proprie, iar copiii, împărţiţi pe două grupe, sunt îndrumaţi de trei educatoare şi un asistent social, care-i învaţă şi limba engleză.

Copiii provin din toate mediile sociale, din familii cu posibilităţi materiale reduse, inclusiv familii de rromi şi familii monoparentale.

La Grădiniţa Familia sunt primiţi şi copii rămaşi în grija rudelor, ai căror părinţi sunt plecaţi în străinătate.

Comentarii Facebook


Știri recente