Serbare dedicată Sfântului Ierarh Nicolae la Grădiniţa „Familia” din Brăila

Ca în fiecare an, în cadrul manifestărilor misionare prilejuite de cinstirea Sfântului Ierah Nicolae, ocrotitorul municipiului Brăila, o delegaţie de la Centrul Eparhial al Arhiepiscopiei Dunării de Jos şi preoţi din protoieria Brăila, au vizitat copiii de la Grădiniţa Familia din cadrul Parohiei Adormirea Maicii Domnului din Brăila. Aici a avut loc tradiţionala serbare dedicată Sfântului Ierarh Nicolae.

Cei 50 de copii din grupa mică şi cea mijlocie, cu vârste între 3 şi 5 ani, au recitat poezii, au cântat şi s-au jucat alături de cadrele didactice şi oaspeţii prezenţi, informează Biroul de comunicare al Eparhiei Dunării de Jos.

La final, preoţii au oferit copiilor daruri de la Moş Nicolae – căciuliţe, fulare, mănuşi, dulciuri şi fructe.


Grădiniţa Familia a luat fiinţă la data de 1 octombrie 2001, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian şi este singura instituţie de gen din zonă care acceptă şi copii cu probleme speciale. Aici, sunt hrăniţi şi educaţi 41 de copii, iar cheltuielile sunt suportate de parohie, cu sprijinul financiar al unor sponsori, donatori şi oameni de bine.

Copiii provin din toate mediile sociale, din familii cu posibilităţi materiale reduse, inclusiv familii de rromi şi familii monoparentale. La Grădiniţa Familia sunt primiţi şi copii rămaşi în grija rudelor, ai căror părinţi sunt plecaţi în străinătate.

Foto Credit: Arhiepiscopia Dunării de Jos

Comentarii Facebook


Știri recente