Serbare de Crăciun susţinută de Seminarul Teologic din Buzău. Colinde tradiţionale interpretate în prezenţa IPS Ciprian

Serbarea de Crăciun 2017 a Seminarului Teologic Ortodox Chesarie Episcopul din Buzău a fost susţinută în Catedrala Arhiepiscopală. În prezenţa IPS Ciprian, tinerii seminarişti au interpretat colinde tradiţionale.

La eveniment au participat şi Pr. Prof. Gheorghe Sava-Popa, directorul Seminarului buzoian, consilieri eparhiali și cadre didactice.

În prima parte a manifestării, copiii de la Grădiniţa Căsuţa Piticilor din Buzău, care funcţionează ca structură a Seminarului, au cântat melodii specifice Crăciunului şi au recitat poezii, spre bucuria părinților și a tuturor celor prezenţi. Cei mici au fost răsplătiți cu aplauze de publicul spectator și au primit daruri din partea lui Moș Crăciun.

După acest moment, Corul Bizantin al școlii, condus de Arhid. Prof. Constantin-Iustin Stoica, a interpretat Troparul și Condacul Nașterii Domnului, precum și colindul popular Plecat-or, plecat-or.

Programul s-a încheiat cu un concert de colinde, susținut de Corul Credo in Deo al instituţiei de învăţământ teologic, sub îndrumarea Arhid. Prof. Gianin-Cristian Oprea. Repertoriul a cuprins lucrări scrise de Vasile Popovici, Pr. Nicu Moldoveanu, Marin Trache, Gabriel Popescu, Pr. Ion Popescu-Runcu și Eugen-Dan Drăgoi.

În cadrul concertului, elevi din diferite clase, pregătiți de doamna profesoară Nicoleta Moraru, au recitat o serie de poezii religioase.

Foto Credit: Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…