Serbare de Crăciun la Seminarul Teologic din Craiova

Elevii Seminarului Teologic „Sfântul Grigorie Teologul” din Craiova nu s-au dezmințit nici anul acesta și au organizat joi, 19 decembrie, o serbare deosebită în cinstea sfintelor sărbători de iarnă, în general, și a măritului praznic al Nașterii Domnului, în special. Programul artistic, derulat pe parcursul a peste două ore, a cuprins colinde, poezii în limba română și limba engleză, tradiții și obiceiuri creștine, precum și scenete religioase. În deschiderea evenimentului, Corul Seminarului Teologic, dirijat de profesor Victor Șapcă, a prezentat un buchet de colinde culese din repertoriul coral, psaltic și popular.

Prezent la eveniment Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, a vorbit celor prezenți despre semnificația Întrupării Fiului lui Dumnezeu și a Nașterii Sale din Sfânta Fecioară și a exprimat aprecierea pentru manifestarea, purtătoare de o deosebită emoție și trăire duhovnicească, organizată de profesorii și elevii seminariști, după cum ne-a transmis Diac. Gheorghe Cioiu. „Nu poți să fi decât emoționat după ce participi la asemenea manifestare de înaltă trăire duhovnicească și o deosebită ținută artistică, la sentimente exprimate prin modalități atât de diverse, de la muzică și poezie, la teatru și tradiții populare. Astfel, am fost purtați pe drumul magilor, i-am însoțit pe păstori și pe îngeri, am petrecut principalele momente sfinte descrise de Sfintele Evanghelii și am retrăit clipele pline de lumină dumnezeiască ale Nașterii Mântuitorului nostru Iisus Hristos. În acest fel ne bucurăm în fiecare an pentru că sărbătoarea Nașterii Domnului este inepuizabilă și se împărtășește de fiecare dată în mod concret, nerepetat și diferit la fiecare persoană în parte. Iar anul acesta suntem din nou chemați să trăim clipele de neuitat ale luminosului praznic al Nașterii Domnului și să cântăm împreună cu îngerii: Slavă întru cei de sus lui Dumnezeu și pe pământ pace, între oameni bunăvoire, a spus IPS Irineu. ”

La final, elevii și profesorii Seminarului Teologic din Craiova au fost felicitați și binecuvântați de IPS Părinte Mitropolit Irineu, care le-a urat sărbători fericite. După aceia s-a ieșit în curtea Seminarului pentru tradiționalele urări de bine în noul an, înmănuchiate în tradiționalul „Plugușor”, pregătit sub îndrumarea părintelui profesor Cristin Sperlea.

Comentarii Facebook


Știri recente