Serbare de Crăciun la Centrul Sfânta Muceniță Sofia din Capitală

Copiii și coordonatoarele lor de la Centrul de zi „Sfânta Muceniță Sofia” al Arhiepiscopiei Bucureștilor au organizat luni, 16 decembrie, o serbare dedicată praznicului Nașterii Domnului, informează „Ziarul Lumina”. La finalul evenimentului, cei 30 de copii, cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani, proveniți din familii defavorizate, au primit daruri din partea preoților de la cimitirele de stat din Arhiepiscopia Bucureștilor.

În perioada 12-23 decembrie, Centrul de zi pentru copii „Sfânta Muceniță Sofia” derulează programul „Copiii vestesc Nașterea Domnului”, prin care copiii au colindat la diferite cămine de bătrâni ale parohiilor și mănăstirilor bucureștene, la diferite fundații și organizații și le-au dăruit decorațiuni și felicitări confecționate în ultimele două săptămâni la atelierul de creație al centrului. Tot în cadrul acestui program, copilașii, îndrumați de coordonatoarele diferitelor activități din cadrul centrului, au susținut o serbare care a cuprins o scenetă de teatru religios, colinde, obiceiuri și tradiții românești. „Ne străduim să contribuim la îmbunătățirea calității vieții acestor copii și a familiilor lor pentru a depăși situația de criză în care se află, oferindu-le tot suportul nostru, de la informații esențiale privind drepturile lor până la sprijin concret. De asemenea, vrem să-i facem încrezători în ei și că suntem aici ca să-i ajutăm, încercând să le construim un viitor mai luminos, să nu mai fie marginalizați în societate, ci să aibă șanse și oportunități egale ca toți ceilalți copii”, a precizat Laura Irimia, coordonatoarea Centrului de zi pentru copii „Sfânta Muceniță Sofia” al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

La finalul serbării de Crăciun, a fost vernisată expoziția de icoane pe sticlă „Bucuria Crăciunului”, icoane realizate de copii de la începutul anului școlar, sub îndrumarea Danielei Apreutesei, specialist în restaurare și voluntară în cadrul centrului. Copilașii au primit hăinuțe, jucării și dulciuri din partea preoților de la cimitirele de stat din Arhiepiscopia Bucureștilor. „Acțiunea noastră a fost hotărâtă la ultima întâlnire de la Mănăstirea Caraiman a preoților din cimitirele de stat, ca anul acesta să facem o bucurie copilașilor de la acest centru. Am trăit emoții mari, sentimente alese și gânduri sublime, pentru că ne-am întors cu gândul la copilărie și astfel ne-am alăturat bucuriei acestor mici copii cu suflete curate”, a spus pr. Costinel Ailioaei, consilier eparhial la Sectorul Cimitire, monumente și servicii funerare.

Pe lângă Arhiepiscopia Bucureștilor, copiii de la Centrul de zi „Sfânta Muceniță Sofia” sunt ajutați și de Episcopia Ortodoxă Română a Italiei, prin oferirea de burse lunare, în valoare de câte 30 euro, pentru susținerea copiilor în vederea plinirii necesităților materiale ale acestora.

Comentarii Facebook


Știri recente