Serbare de Crăciun a copiilor ocrotiți în cadrul Așezământului Social Sfântul Gheorghe din Sebeș

Copiii ocrotiți în cadrul Așezământului Social „Sfântul Gheorghe” din Sebeș au pregătit cu ocazia Sărbătorilor de Crăciun un concert de colinde și o scenetă despre Nașterea Domnului. Serbarea de Crăciun a avut loc marți, 17 decembrie 2013, în Biserica Ortodoxă „Sfântul Ioan Botezătorul” din cartierul „Mihail Kogălniceanu” din Sebeș și la ea au participat atât copiii din cadrul Centrului Educațional cât și cei din Casa de tip familial.

„Cei 12 copii din Casa de Tip Familial și cei 25 de copii din cadrul Centrului Educațional au recitat poezii, au colindat și au jucat rolul magilor bine vestind nașterea Domnului Iisus. La eveniment au luat parte părinții, bunicii, beneficiarii Serviciului socio-medical de îngrijire la domiciliu a persoanelor vârstnice și ai Serviciului socio-medical de îngrijire la domiciliu a persoanelor cu handicap, autorități locale și județene. Mulțumim pe această cale celor care s-au împărtășit împreună cu noi de vestea Nașterii Domnului” a precizat părintele Gheorghe Marin, președintele Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia – Filiala Sebeș.

Așezământul social „Sfântul Gheorghe” din Sebeș funcționează în cadrul rețelei Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia – Filiala Sebeș cu 6 module sociale acreditate pentru 120 de beneficiari respectiv: casă de tip familial, centru educațional, serviciu socio-medical de îngrijire la domiciliu a persoanelor vârstnice și a celor cu handicap, cantină socială și un atelier protejat pentru persoane cu handicap. În cadrul casei de tip familial sunt ocrotiți în prezent 12 copii cu vârsta cuprinsă între 5 și 17 ani, aflați în dificultate, iar centrul educațional are ca scop prevenirea abandonului școlar și familial pentru 25 de copii din municipiul Sebeș, care provin din familii defavorizate, dezorganizate sau monoparentale, precum și din familii cu venituri reduse și nivel educațional scăzut. Centrul Educațional funcționează în cadrul proiectului „Rețea interregională de centre educaționale” derulat de Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia și cofinanțat prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

Activitatea Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia – Filiala Sebeș este coordonată de părintele Gheorghe Marin.

Biroul de Presă al Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia

Comentarii Facebook


Știri recente