Serbare de 8 martie la Liceul Ortodox din Oradea

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, elevii clasei pregătitoare A și cei din clasele a II-a A și a II-a B de la Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” din Oradea au organizat o serbare cu prilejul zilei de 8 martie.

Îndrumați de învățătoarele lor, Iuliana Hepuțiu, Viorica Brege și Eva Tirpe, copiii au confecționat cu migală și răbdare felicitări, buchețele de flori și „bilete de intrare”. „Biletele” nu erau altceva decât „indicii” scrise sau desenate despre mama lor (1. Scrie trei propoziții despre mama ta. 2. Scrie trei lucruri pe care le poți face tu ca s-o ajuți pe mama ta. 3. Adresează o urare mamei tale. 4. Desenează chipul mamei tale) și puse pe panouri la intrarea în noua sală festivă a școlii. A fost o surpriză plăcută și gustată de mămici, care încercau să se plieze pe indicii pentru a le fi validat biletul de către copil. Cu ochii înlăcrimați au citit apoi mesajul din felicitare: Îi mulțumesc lui Dumnezeu că exiști și că ești mămica mea! – scris din tot sufletul și cu tot dragul.

Apoi, a început spectacolul! Poezioare emoționante recitate cu glasuri tremurânde, cântecele ritmate sau duioase dedicate primăverii sau mamei, dans, balet, vizionarea povestioarei Îngerul unui copil, toate pentru EA, MĂMICA MEA!

„Aplauzele au curs, la fel și lacrimile, felicitările nu s-au lăsat așteptate, atât din partea părinților, cât și din partea părintelui director Pr. Prof. Radu Rus, care, în cuvântul său, a apreciat activitatea de suflet, implicarea copiilor, învățătoarelor și părinților, iar mamelor le-a urat înțelepciune și putere pentru a-și împlini menirea de mamă, să poată crește copii frumoși și sănătoși la trup, la suflet și la minte. De asemenea, Părintele director a transmis cuvântul de binecuvântare al Preasfințitului Părinte Sofronie al Oradiei, ctitorul liceului, adresat copiilor care învață în această școală a Bisericii, dar și părinților lor, în special mamelor”, a precizat Prof. Viorica Brege.

Comentarii Facebook


Știri recente