Semnarea Acordului de Comodat pentru Biserica „Sf. Ap. Andrei”, filia Parohiei „Sf. Sp. Petru şi Pavel” din ASTI

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, în data de 7 martie 2015 a fost semnat la CANELLI, intre parohul catolic Luciano Cavattore si PC Părinte Paul Porcescu din partea Episcopiei Ortodoxe Romane a Italiei, Acordul de Comodat cu titlu gratuit, prin care locașul de rugăciune din localitate va fi pentru o perioadă de zece ani in administrarea Parohiei Ortodoxe Române „Sf. Ap. Petru si Pavel” din ASTI, informează episcopia-italiei.it.

În prezent filie a parohiei din Asti, protopopiatul Piemonte II – Sud, biserica din Canelli (cu hramul Sfântului Apostol Andrei Cel Întâi chemat- ocrotitorul României) beneficiază de locașul de rugăciune primit din partea Curiei de Acqui Terme, a Excelenței Sale Episcopul romano-catolic Pier Giorgio Micchiardi de Acqui și a preotului romano-catolic Don Luciano, din anul 2014. De atunci și până astăzi, cu binecuvantarea și purtarea de grijă a Preasfințitului Parinte Episcop Siluan, prin strădania membrilor comunităților din Canelli, Asti și împrejurimi, locașul de rugăciune a beneficiat de ample lucrări de restaurare (inclusiv reparații, amenajări, dotări, împodobire), conforme cu rânduiala, tradiția și canoanele bisericești ortodoxe.

Fiecare credincios al parohiei beneficiază de un program liturgic care se desfășoară, momentan, după următoarele coordonate: Vecernie – în fiecare ultimă Duminică din lună (orele 14.30), Sf. Liturghie și slujba Parastasului – în fiecare Sâmbătă (orele 09.00).

Comentarii Facebook


Știri recente