Seminariștii buzoieni au început anul şcolar prin rugăciune

Seminarul Teologic Ortodox Chesarie Episcopul din Buzău și-a deschis, luni, 12 septembrie 2016, porțile, în prima zi a noului an școlar. Evenimentul a fost marcat printr-o slujbă de Te Deum, săvârșită de părinți profesori care predau la această prestigioasă instituţie de învăţământ teologic, în prezența Pr. Prof. Gheorghe Sava-Popa, directorul școlii, precum și a altor cadre didactice, după cum ne-a precizat Domnul Dragoş Olteanu, Consilier mass-media şi purtătorul de cuvânt al Eparhiei.

Ca la fiecare început de an școlar, elevii Seminarului Teologic din Buzău s-au adunat la Paraclisul arhiepiscopal Sfinții Împărați Constantin și Elena din incinta Centrului eparhial, unde s-au rugat lui Dumnezeu să le lumineze mintea, pentru a pricepe și asimila ușor învățăturile necesare formării lor profesionale, culturale și spirituale.

La Seminarul buzoian studiază un număr de 132 de elevi, în 5 clase, dintre care una este destinată cântăreților bisericești. Alte structuri ale Seminarului sunt Grădiniţele Căsuţa Piticilor şi Cuvioasa Parascheva din municipiul Buzău, unde învață 170 de copii.

Comentarii Facebook


Știri recente