Seminarii de formare continuă pentru preoţii din Arhiepiscopia Sibiului

În perioada 23-25 mai 2016 a avut loc la Mânăstirea Brâncoveanu – Sâmbăta de Sus Seminarul de formare continuă Pastoraţia persoanelor dependente. La această întâlnire, organizată de Arhiepiscopia Sibiului, prin Departamentul educaţional de formare continuă şi misiune, au participat 15 clerici din judeţele Sibiu şi Braşov, informează site-ul oficial al Mitropoliei Ardealului.

Preoții participanți s-au bucurat de prezenţa Preasfinţitului Părinte Ilarion Făgărăşanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, a Pr. Arhidiacon Prof. Dr. Ioan Ică jr., a Pr. Conf. Dr. Constantin Necula, a domnului Conf. Dr. Sebastian Moldovan şi a doamnei psihoterapeut Crina Lupea din Sibiu.

La seminarii s-a subliniat actualitatea pe care o au problemele legate de dependenţă, atât în comunităţile urbane, cât şi în cele rurale. În context actual, diversificarea spectrului adicţiilor, favorizată de dezvoltarea excesivă a societăţii de consum, necesită o abordare pastorală specială, centrată pe cunoaşterea atentă a mecanismelor dependenţei. Alcoolismul, dependenţa de fumat, dependenţa de droguri, de pornografie, dar şi cea de tehnologie, internet sau muncă, au fost aduse în discuţie, fiecare cu specificul ei, dar şi cu aspectele comune.

Pe parcursul celor trei zile, participanţii clerici au abordat tematica adicţiei, făcând referire la situaţii concrete întâlnite în comunităţile bisericeşti pe care le păstoresc. Ca urmare a discuţiilor şi al implicării referenţilor, s-au putut creiona câteva direcţii de abordare pastoral-spirituală dar şi terapeutică, pentru a se putea veni cât mai bine în sprijinul persoanelor dependente.

Comentarii Facebook


Știri recente