Seminar pentru reintegrarea socială a persoanelor aflate în custodie penitenciară

La Penitenciarul Tulcea s-au desfășurat joi, 1 august 2013, lucrările Simpozionului cu tema „Parteneriatul extern – premisă a creșterii șanselor de reintegrare socială a persoanelor aflate în custodie penitenciară”, după cum informează Biroul de presă al Episcopiei Tulcii.

La lucrări au luat parte reprezentanți ai instituțiilor descentralizate din județ care au sprijinit constant acțiunile întreprinse de Penitenciarul Tulcea în vederea incluziunii sociale a deținuților sau asistența lor religios – morală, culturală și socială.

Prezent la eveniment, Preasfințitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii, a adresat un cuvântul în care a subliniat activitățile desfășurate de către Episcopia Tulcii, în procesul educațional, moralizator și spiritual ce vizează persoanele lipsite de libertate acțiuni concretizate în urma Protocolului de colaborare dintre Episcopia Tulcii și Penitenciarul Tulcea protocol ce se află în vigoare de 5 ani.

Au fost subliniate și alte căi și mijloace prin care Biserica poate veni în sprijinul deținuților în primul rând prin oficierea de sfinte slujbe și acțiuni caritabile ca și printr-o intensificare a catehezei în rândul celor aflați în regim de detenției.

Comentarii Facebook


Știri recente