Șefii de promoție din județul Bacău au fost premiați de Arhiepiscopia Romanului și Bacăului

Elevii, studenții, dar și profesorii din județul Bacău care s-au remarcat prin performanțe școlare respectiv, profesionale au fost premiați luni de Arhiepiscopia Romanului și Bacăului.

Pentru a evidenția acest eveniment deosebit, au fost organizate mai multe manifestări culturale și religioase, informează Arhiepiscopia Romanului și Bacăului.

Astfel, din Parcul băcăuan Cancicov, tinerii și profesorii lor au pornit în procesiune spre biserica „Sf. Apostoli Petru și Pavel” cu trei icoane ale Maicii Domnului aflate în patrimoniul religios al Eparhiei.

Acestea au fost depuse în altarul de vară al Bisericii, putând fi cinstite de credincioși până în ziua de prăznuire a Sfinților Apostoli.

Odată ajunși la biserica gazdă a evenimentului, Corul Psaltic Filomelos de la Borzești, din protopopiatul Onești a susținut un concert.

După concert, Părintele Vicar Pimen Costea, delegatul Arhiepiscopului Ioachim, i-a premiat în 24 iunie 2019 pe șefii de promoție, dar şi pe profesorii ai căror elevi au înregistrat performanţe educaţionale deosebite.

Evenimentul, aflat la cea de-a șasea ediție, face parte din proiectul „Lăsați copiii să vină la Mine și nu-i opriți”, susținut de Arhiepiscopia Romanului și Bacăului.

Foto credit: Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului

Comentarii Facebook


Știri recente