Ședințe ale Adunărilor eparhiale, la Sibiu și Deva

În Aula „Mitropolit Ioan Mețianu” a Facultății de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu a avut loc ieri, 13 iunie, ședința de constituire a Adunării eparhiale a Arhiepiscopiei Sibiului. La Deva, ședința a avut loc la Centrul eparhial, joi, 12 iunie, informează Ziarul Lumina, Ediția de Transilvania.

La Aula Facultății de Teologie Ortodoxă avut loc ședința de constituire a Adunării eparhiale a Arhiepiscopiei Sibiului care a fost prezidată de Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, alături de care s-au aflat Preasfințitul Andrei Făgărășeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, și vicarul administrativ al eparhiei, pr. Ilarie Benchea. Înainte de începerea ședinței, prin care noii membri aleși ai Adunării eparhiale au fost confirmați în aceste funcții, a fost oficiată slujba de Te Deum în capela facultății, de către PS Episcop Andrei Făgărășeanul și un sobor de preoți, în prezența IPS Mitropolit Laurențiu și a membrilor Adunării eparhiale.

În debutul ședinței, IPS Mitropolit Laurențiu a vorbit despre rolul și importanța celor două organe de conducere administrativă, Adunarea și Consiliul eparhiale.

„Pentru noi este un moment de continuare și de înnoire. Unii dintre membrii Adunării eparhiale își vor continua activitatea, conform noului Statut, fiecare membru are dreptul la două mandate. Alți membri noi au venit acum pentru a se adăuga la ceilalți și pentru a prelua din mers lucrările Bisericii. În privința conducerii administrative, Biserica respectă Statutul șagunian, ca în organele deliberative și executive să existe o proporție de doi mireni la un cleric”, a spus IPS Mitropolit Laurențiu. În aula facultății sibiene au participat la ședință noii membri ai Adunării eparhiale, ca reprezentanți ai organului deliberativ din Arhiepiscopia Sibiului, iar dintre aceștia o parte face parte din organul executiv, și anume Consiliul eparhial.

Ședința de la Deva

În sala de ședințe de la Centrul eparhial al Episcopiei Devei și Hunedoarei a avut loc joi, 12 iunie, ședința de constituire a Adunării Eparhiale a Episcopiei Devei și Hunedoarei, pentru perioada 2014-2018. Ședința a fost precedată de săvârșirea Sfintei Liturghii în Catedrala episcopală „Sfântul Ierarh Nicolae” din Deva. La slujbă au participat, alături de Preasfințitul Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, preoții membri ai Permanenței Consiliului Eparhial al Episcopiei Devei și Hunedoarei. În cadrul ședinței, după validarea mandatelor în cele două comisii, au fost aleși secretarii permanenți ai Adunării Eparhiale, iar cei 30 de membri au fost repartizați pe cinci comisii de activitate: bisericească, culturală, social-filantropică, economică și de validare. În fiecare comisie, cel mai vârstnic dintre clerici a fost desemnat președintele comisiei, iar unul dintre mireni a fost ales raportor al comisiei. În continuare au fost aleși cei nouă membrii în Consiliul Eparhial al Episcopiei Devei și Hunedoarei, membrii Consistoriului Bisericesc și membrii supleanți în Consistoriu, precum și delegații Eparhiei în Consistoriul Mitropolitan.

Comentarii Facebook


Știri recente