Ședința Sinodului mitropolitan al Mitropoliei Olteniei și festivitate de încheiere a cursurilor preoțești

Joi, 11 septembrie, membrii Sinodului mitropolitan al Mitropoliei Olteniei s-au întrunit în ședință de lucru la Mânăstirea Tismana din județul Gorj, sub președinția Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei. Au fost prezenți la întrunire: Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, Preasfințitul Părinte Sebastian, Episcopul Slatinei și Romanaților și Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului. În cadrul ședinței au fost abordate probleme curente ale activităților pastorale, misionare și administrative din cuprinsul eparhiilor sufragane Mitropoliei Olteniei.

Amintim că în conformitate cu Statutul pentru organizarea și funcționarea Bisericii Ortodoxe Române (art. 111, alin. 1), „Sinodul mitropolitan coordoneazã activitãțile comune ale eparhiilor din mitropolie, în limitele înscrise în Sfintele canoane, precum și în normele statutare și regulamentare în vigoare”.

După încheierea ședinței de lucru, membrii Sinodului mitropolitan au fost invitați să participe și la momentul festiv prilejuit de încheierea cursurilor preoțești pentru obținerea gradelor definitivat și gradul II, organizate la Mânăstirea Tismana în perioada 1 – 12 septembrie. Cei 88 de preoți care au participat la cursuri au pregătit și au prezentat în cadrul acestui moment festiv, un scurt program de muzică religioasă sub bagheta diaconului prof. Nicușor Lăzărică.

Comentarii Facebook


Știri recente