Ședința Protopopiatului Sevilla

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Timotei, Episcopul Ortodox Român al Spaniei și Portugaliei, s-a desfășurat joi, 31 octombrie, ședința preoților din Protopopiatul Sevilla, ținută în biserica parohiei din Malaga, Cristo Rey, informează episcopiaspanieiportugaliei.es

Pe ordinea de zi au fost propuse două teme: Sființii Împărați Constantin cel Mare și mama sa, Elena, la libertatea de credință și Ziua de odihnă – Duminica. Lucrările au fost prezidate de către parintele protopop Ioan Poștoi din Sevilla, participând următorii preoți din cadrul protopopiatului: pr. Sorin Teodor Muntean, parohul din Cordoba – care a susținut și tema propusă, pr. Dimitrie Mugurel Onica, parohul din Malaga (gazda conferinței), pr. Ion Drăghicescu, parohul din Motril – care a fost coreferent, pr. Emil Șomodean, parohul din Roquetas de Mar, pr. Gheorghe Vaduva, parohul din Huelva, pr. Ion Sarbu, parohul din Almendralejo.

După susținerea temei conferinței au urmat discuții referitoare la tema propusă, cu impact pastoral. În partea a doua s-au discutat probleme de contabilitate parohială, precum și alte probleme de ordin pastoral-misionar.

S-a stabilit data săvârșirii Tainei Sfântului Maslu în fiecare parohie, din perioada Postului Nașterii Domnului, apoi fiecare preot paroh a împărtașit din experiența sa pastoral-misionară din parohia pe care o păstorește.

Comentarii Facebook


Știri recente