Ședința Protopopiatului Sevilla

Luni, 18 mai 2015, Preasfințitul Timotei, Episcopul ortodox român al Spaniei și Portugaliei a prezidat întâlnirea preoților din Protopopiatul Sevilla, ce a avut loc în biserica nouă a parohiei ortodoxe române “Botezul Domnului“ din Roquetas de Mar, potrivit episcopiaspanieiportugaliei.es.

Înainte de deschiderea ședinței, dimineața, Preasfinția Sa a avut o întâlnire cu Excelența Sa, domnul Gabriel Amat Ayllon, Primarul din Roquetas de Mar și Președinte la Diputacion de Almeria, un apropiat al comunității românilor din această parte a Regatului spaniei.

Sedința a avut ca temă “Tratatul despre Preoție“, al Sfântului Ioan Gură de Aur. Preacucernicul Părinte Ioan Sîrbu, de la parohia ortodoxă română din Almendralejo, a prezentat o recenzie asupra tratatului, apoi au urmat discuții libere pe marginea lucrării. De asemenea, s-a discutat despre importanța tinerilor în Biserică și despre taberele de vară pe care le organizează Episcopia Ortodoxă Română a Spaniei și Portugaliei.

În partea a doua a întâlnirii invitat a fost domnul deputat Aurelian Mihai – reprezentantul românilor din Diaspora în Parlamentul României.

În ultima parte, Preasfințitul Timotei a răspuns diferitelor întrebări, venite din partea preoților prezenți, povățuind părintește pe fiecare pentru bunul mers al activității pastoral–misionare desfășurată în parohie.

Comentarii Facebook


Știri recente