Ședință Protopopială la Modena, Italia

Luni, 25 februarie începând cu orele 19:00, a avut loc în Biserica Sf. Bartolomeu din Modena, prima ședință din anul 2014 a Protoieriei Emilia Romagna. Părintelui protopop dr. Constantin Totolici, i s-au alăturat cu această ocazie, alți șaptesprezece părinți ai protoieriei, informează episcopia-italiei.it

Conform ordinei de zi, în prima parte a ședinței s-au luat în discuție pe rând câteva alegeri în structura internă a protoieriei. A fost ales un nou secretar, un asistent social, un responsabil al activității Frăției Nepsis și un coordonator al centrelor misionare.

În a doua parte a ședintei, s-au dezbătut punctual, mai multe probleme ce vizează bunul mers al protoieriei pentru anul 2014. În primul rând, s-a stabilit un calendar al evenimentelor la nivel de protoierie iar apoi, la nivel de parohii. S-au stabilit astfel datele ședințelor protoierești în cadrul cărora se vor ține și conferințele tematice ale anului.

Pentru completarea calendarului pe anul 2014, s-a propus de către părintele protopop ca Sfânta Taină a Maslului să se săvârșească în zi de vineri, pe centre misionare. În acest sens s-au creat cinci centre misionare, ținându-se cont de realitatea geografică zonală.

În a treia parte a ședinței a fost prezentat proiectul de activitate al Sectorului Cultural și de Tineret al Episcopiei Italiei. S-a adus la cunoștința părinților participanți organizarea celei de a treia ediții a taberei pentru copii și tineret „Nu uita că ești român”, care anul acesta se va desfășura la începutul lunii iulie, în localitatea Dogana Nuova, Provincia de Modena. În același timp părinții au fost informați asupra manifestărilor culturale la nivelul episcopiei.

Ultima partea ședinței a fost rezervată discuțiilor despre conduita preoților în parohii, relațiile dintre preoții protoieriei, dintre preoți și protoiereu, respectiv dintre preoți și conducerea centrului eparhial (onestitate în săvârșirea serviciilor religioase în alte parohii, decența în tratarea migrației credincioșilor, promptitudine în răspunsurile la solicitările din partea ierarhiei, identificare pușcăriilor din cuprinsul protoieriei și cercetarea celor din pușcării și spitale, înființarea filialelor asociației „San Lorenzo dei Romeni”, organizarea pangarelor și desprinderea doamnelor preotese de statutul de vânzător, abordarea Bancului Alimentar de la Imola, și altele).

Ședința s-a încheiat în duh frățesc, părinții participanți îmbrățișând toate propunerile lansate și subscriind la unison dorinței de implicare în bunul mers al Protopopiatului Emilia Romagna.

Comentarii Facebook


Știri recente