Ședința preoților din Protopopiatul Castellón, Spania

În ziua de 27 iunie 2011, în locașul Parohiei „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Vila-Real-Spania a avut loc ședința preoților din Protopopiatul Castellón, după cum ne-a mărturisit Părintele Protoiereu de Castellón, Aurelian Stoica. Ședința a fost prezidată de către Prea Sfințitul Părinte Timotei, Episcopul Ortodox Român al Spaniei și Portugaliei.

Conferința cu tema „Taina Sfântului Botez în opera Sfântului Ioan Gură de Aur” a fost susținută de către Preacucernicul Părinte Cristian Chiorescu de la Parohia Benidorm.

După susținerea referatului Prea Sfințitul Timotei a explicat preoților necesitatea catehizării nașilor și a părinților pruncului nou botezat, deoarece ei sunt garanții credinței și primii îndrumători în viața creștină.

În continuarea ședinței preoții au dezbătut diverse aspecte pastorale, legate de pregătirea și săvârșirea Tainei Sfântului Botez.

Partea a doua a ședinței a continuat cu abordarea problemelor ce țin de sectorul administrativ bisericesc.

La finalul întrunirii Preacucernicul Părinte Protoiereu Aurelian Stoica a mulțumit Prea Sfințitului Părinte Timotei pentru îndrumările adresate.

Comentarii Facebook


Știri recente