Ședință preoțească în Moinești. Tema întâlnirii a fost dedicată Anului Comemorativ 2017

O ședinţă a preoţilor din Protopopiatul Moinești a avut loc miercuri, 18 octombrie 2017, în Biserica Sfântul Gheorghe-Moinești, începând cu ora 10:00. Întâlnirea a fost dedicată tematicii Anului comemorativ 2017.

Părintele Timari Florin, de la Parohia Băsești, a susținut referatul cu tema „Mărturisitori și apărători ai credinței ortodoxe din ținutul moineștean, în timpul regimului comunistˮ. Pe ordinea de zi au fost puse în discuţie probleme curente şi comunicări administrative pentru dinamizarea vieţii pastorale, misionare şi social-filantropice în parohiile Protopopiatului Moineşti.

De asemenea, preoții Hereș Ovidiu și Matei Victor au evocat chipuri de preoți și mireni mărturisitori din Moinești, în perioada comunistă, notează site-ul oficial al Eparhiei.

Delegatul IPS Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, la întâlnirea preoților moineșteni a fost Pr. Alexandru Zamfir – consilier administrativ al Eparhiei.

În cadrul întâlnirii a fost prezentat și un material cu imagini din timpul Zilelor Cultural-Duhovnicești ale Protopopiatului Moinești, desfășurate în perioada 1-25 septembrie 2017.

Tot cu această ocazie a fost prezentat și un album omagial.

Foto credit: Arhiepiscopia Romanului și Bacăului

Comentarii Facebook


Știri recente