Ședință pentru pregătirea Procesiunii de Florii, la Palatul Patriarhiei

Credincioşii din Capitală şi Ilfov sunt aşteptaţi, în acest sfârșit de săptămână, să participe la tradiţionala procesiune de Florii.

Pelerinajul va avea loc sâmbătă de la ora 16:15, după oficierea slujbei Vecerniei în biserica Mănăstirii Radu Vodă.

Pentru buna organizare a evenimentului a avut loc, astăzi, 4 aprilie 2017, la Palatul Patriarhiei, o ședință cu reprezentanții instituțiilor abilitate pentru asigurarea bunei desfășurări a pelerinajului.

La întâlnire au participat reprezentanți ai Poliției locale, ai Brigadei Rutiere, Jandarmeriei, Ambulanței, Inspectoratului de Stat pentru Situații de Urgență București-Ilfov.

Înainte de fiecare eveniment public organizat de Biserică are loc o ședință organizatorică la Palatul Patriarhiei, a spus Pr Aurel Mihai, Vicar eparhial al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Părintele Dumitru Ștefănescu, Consilier administrativ al Arhiepiscopiei Bucureștilor, informează că vor participa toți preoții din Capitală și din județul Ilfov.

Pelerinajul este o rememorare a Intrării Mântuitorului nostru Iisus Hristos în Ierusalim. Icoana specială a Praznicului a fost pregătită pentru pelerinaj de Protopopiatul Sector 3 Capitală, iar stâlpările de Protopopiatul Ilfov Sud. Invităm pe toți credincioșii să participe la acest eveniment, a transmis Pr. Dumitru Ștefănescu pentru Radio Trinitas.

Traseul pelerinilor va include bulevardele Mărășești și Dimitrie Cantemir, străzile Bibescu Vodă, Șerban Vodă, Principatele Unite, Ienăchiță Văcărescu și Sfânta Ecaterina, până pe Colina Bucuriei.

Pe drum vor avea loc momente de rugăciune în fața Catedralei Mitropolitane Sfântul Spiridon – Nou și a Bisericii Sfânta Ecaterina– Paraclis Universitar.

Comentarii Facebook


Știri recente