Ședință pastoral-misionară a preoților din Protopopiatul Buhuși

Ședința pastoral-misionară a preoților din Protopopiatul Buhuși s-a desfășurat joi, 19 mai 2016, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, la Biserica „Sf. Nicolae” din Buhuși.

„Din partea Centrului Eparhial, a fost prezent părintele Consilier Administrativ Alexandru Zamfir care a transmis binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim și a punctat importanța viitorului Sinod Panortodox, care va avea loc la Academia Ortodoxă din Creta în perioada 16-27 iunie 2016, făcând referire la unitate, pace și iubire, ca elemente componente ale acestui Sinod dar și de perspectiva posibilității pregătirii celui de-al VII-lea Sinod Ecumenic”, subliniază Sorin Munteanu, de la Biroul de Presă al Eparhiei.

În contextul „Anului omagial al educației religioase a tineretului creștin ortodox” părintele Ionuț Ciobanu de la Parohia Hociungi I a susținut lucrarea cu titlul „Criza de ideal și de orientare spirituală a tinerilor”, vorbind despre: rolul Bisericii, al Școlii și al Familiei în educarea copiilor, metodele pedagogice ce trebuie folosite la catedră în dialogul profesor – elev dar și despre legătura fermă ce trebuie să existe între preot și profesorul de religie.

La final,  părintele Protopop Vasile Cozma a mulțumit Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim și a făcut cunoscut faptul că alături de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe , Înaltpreasfinţia Sa va face parte din numărul celor 20 de Ierarhi ai  Bisericii Ortodoxe Române care vor participa la lucrările Sinodului Panortodox din Creta.

Comentarii Facebook


Știri recente