Şedinţa lunară a preoţilor din Protopopiatului Huedin

La sediul Protopopiatului Huedin, jud. Cluj a avut loc marţi, 12 Aprilie 2016, şedinţa lunară a preoţilor din Protopopiatului Huedin, informează Radio Renaşterea.

Întrunirea a debutat cu oficierea Acatistului Mântuitorului Iisus Hristos în capela „Sfinţii Trei Ierarhi”.

La şedinţă a participat şi comandantul Poliţiei oraşului Huedin, dl. Marc Iosif, care i-a informat pe preoţi despre anumite aspecte de ordin juridic pe care trebuie să le respecte în administraţia parohială, făcând apel la o bună comunicare între instituţii şi asigurându-i pe preoţi de tot sprijinul din partea Poliţiei Române.

Părintele Protopop Dan Lupuţan le-a recomandat preoţilor ca la întrunirile cercurilor preoţeşti să adreseze o invitaţie profesorilor de religie care predau la şcolile din parohii şi să aibă cu aceştia o colaborare fructuoasă şi o bună comunicare.

De asemenea, în cadrul şedinţei Părintele Protopop Dan Lupuţan i-a prezentat în faţa preoţilor pe noii colegi, Părintele Ovidiu Coman, Preot Paroh al Parohiei Brăişoru, şi Părintele Cosmin Bucşa, Preot Paroh al Parohiei Someşu Cald.

În încheiere, Părintele Protopop Dan Lupuţan le-a mulţumit preoţilor pentru colecta Fondului Central Misionar şi a anunţat data conferinţei de primăvară din Protopopiatul Huedin (19 aprilie).

Conferinţa va fi prezidată de Înaltpreasfinţitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului.

 

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica îşi va aduce contribuţia la proiectul european: Pr. Sorin Şelaru despre „Conferința privind viitorul Europei”

În contextul programului „Conferința privind viitorul Europei”, Pr. Sorin Şelaru, directorul Reprezentanţei Bisericii Ortodoxe Române pe lângă Instituţiile Europene, a declarat că „Biserica Ortodoxă este pregătită să fie prezentă la toate nivelurile, deschisă dialogului, pentru…