Ședința de lucru a Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale

În ziua de 8 mai 2009, la sediul de la Roma a Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, la Praznicul Sfântului Apostol și Evanghelist Ioan de Dumnezeu Cuvântătorul și al Cuviosului Antonie cel Mare, a avut loc ședința de lucru a Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale, sub președinția Înaltpreasfințitului Arhiepiscop și Mitropolit Iosif de la Paris.

Principalul punct pe ordinea de zi l-a constituit luarea în discuție, în vederea înaintării spre aprobare Sfântului Sinod, a Statutului juridic al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, aprobat de către Adunarea Eparhială a acesteia în sesiunea ordinară din 4 februarie 2009. După aprobarea de către Sfântul Sinod, statutul va fi înaintat organelor competente italiene în vederea recunoașterii Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei de către stat.

S-a evocat de asemenea necesitatea organizării de tabere de vară pentru copiii și tinerii din cuprinsul eparhiilor Mitropoliei, în vederea păstrării și consolidării identității creștine, de limbă și de neam a acestora.

În dimineața aceleiași zile a avut loc în incinta Centrului Eparhial de la Roma, Sfânta Liturghie în sobor, prezidată de către Înaltpreasfințitul Arhiepiscop și Mitropolit Iosif, înconjurat de ceilalți membri ai Sinodului Mitropolitan și de un mare număr de preoți și diaconi ai episcopiei, precum și de numeroși credincioși, la aniversarea unui an de la întronizarea Preasfințitului Siluan în scaunul de chiriarh al românilor ortodocși din Italia.

Sursa: DEPARTAMENTUL DE INFORMARE ȘI MASS MEDIA AL EPISCOPIEI ORTODOXE ROMNE A ITALIEI

Comentarii Facebook


Știri recente