Ședință de lucru a Centrelor pastoral-misionare din Episcopia Caransebeșului

Miercuri, 11 februarie, Sala de festivități „Episcop Elie Miron Cristea” a Centrului Eparhial din Caransebeş a găzduit ședința Permanenței Consiliului Eparhial, care a avut pe ordinea de zi prezentarea programului manifestărilor dedicate „Anului omagial al misiunii parohiei şi mănăstirii azi”, după cum ne-au transmis Diac. Pavel Canea şi Darius Herea.

Ședința de lucru a fost prezidată de Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, pe lângă membrii permanenţei fiind prezenți cei patru protopopi şi cei 19 preoţi coordonatori ai centrelor pastoral-misionare din eparhie. Astfel, s-a luat hotărârea ca pe întreg parcursul anului 2015, la nivelul celor 19 centre pastorale, să se desfăşoare întâlniri, cu participarea Chiriarhului.

„Am stabilit toate detaliile cu părinții protopopi, dar și cu preoţii responsabili, astfel încât, chiar din 19 februarie vom începe aceste întâlniri pe grupe la nivelul centrelor pastoral-misionare. De asemenea împreună cu profesorii de Religie vom găsi soluții pentru a menține cât mai aproape de Biserică atât copiii și tinerii, cât și părinții, care trebuie să fie mai preocupaţi de menținerea orei de Religie în Şcoala Românească. Credem că acest proiect al Episcopiei Caransebeșului va da roade în acest an închinat de Sfântul Sinod misiunii și de aceea trebuie să intensificăm și prin acest mod activitatea și pastorația în Episcopia noastră”, a precizat Preasfințitul Părinte Lucian.

Întâlnirile vor debuta cu slujirea Sfintei Liturghii de către un sobor de preoţi şi vor continua cu susţinerea unor meditaţii şi conferinţe, cu tematică pastorală. La aceste conferinţe vor participa şi profesorii care predau disciplina „religie ortodoxă” din judeţul Caraş-Severin, fiind accentuată astfel legătura dintre Biserică şi Şcoală. Concluziile acestor întâlniri vor fi prezentate Adunării Eparhiale, în vederea adoptării unor hotărâri pentru dinamizarea activităţii misionare în Episcopia Caransebeşului.

Comentarii Facebook


Știri recente