Ședința de constituire a noii Adunări Eparhiale în Arhiepiscopia Timișoarei

În această seară, la Centrul eparhial din Tmișoara a avut loc ședința de constituire a noii Adunări Eparhiale a Arhiepiscopiei Timișoarei pentru perioada 2014-2018. După oficierea slujbei de Te-Deum în biserica monument istoric din incinta Centrului eparhial, membrii aleși ai Adunării Eparhiale s-au deplasat în sala de festivități, unde s-au desfășurat lucrările ședinței. Din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului, ședința de constituire a fost prezidată de Preasfințitul Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, după cum ne-au transmis Diac. Marius Mircia și Valentin Birău.

În cadrul ședinței de constituire au fost validate mandatele membrilor aleși ai Adunării Eparhiale, apoi s-a trecut la alegerea membrilor Consiliului Eparhial, alegere făcută la propunerea Chiriarhului. De asemenea, au fost aleși trei membrii titulari și doi membri supleanți ai Consistoriului Eparhial, tot la propunerea Chiriarhului. În continuare au fost desemnați membrii în Consistoriul Mitropolitan și au fost desemnați trei membri ai Adunării Eparhiale, respectiv un cleric și doi mireni spre a fi reprezentanții Arhiepiscopiei Timișoarei în Adunarea Națională Bisericească.

La finalul ședinței, Preasfinția Sa a prezentat celor prezenți unul din obiectivele majore ale Eparhiei pe anul în curs, respectiv renovarea noului spațiu ce va găzdui Școala Primară „Sfântul Antim Ivireanul” și Grădinița „Troița”.

De asemenea, Preasfințitul Paisie a transmis tuturor binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului a mulțumit pentru prezența tuturor membrilor aleși și a adresat un îndemn de implicare în rezolvarea tuturor problemelor bisericești, culturale, social-filantropice și organizatorice la nivelul eparhiei noastre, așa încât în următorii patru ani activitatea în cadrul Arhiepiscopiei Timișoarei să se desfășoare în conformitate cu Statutul de Organizare și Funcționare al Bisericii Ortodoxe Române, cu Hotărârile Sfântului Sinod și cu Regulamentele bisericești în vigoare.

Comentarii Facebook


Știri recente