Ședința de constituire a noii Adunări Eparhiale a Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria

În Catedrala Episcopală din Giula a avut loc astăzi, 22 mai, ședința de constituire a noii Adunări Eparhiale a Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria. Preasfințitul Părinte Episcop Siluan a săvârșit Sfânta Liturghie Arhierească și slujba de Te Deum în fruntea unui sobor format din clerici ai Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria și în același timp membri în Adunarea Eparhială, după care a prezidat ședința de constituire a noii Adunări Eparhiale, formată din 30 de persoane: 10 clerici și 20 de mireni, după modelul Adunărilor Eparhiale ale celorlalte episcopii din Patriarhia Română, informează Biroul de Presă al Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria.

A fost ales noul Consiliu Eparhial și Consistoriul Eparhial, iar membrii Adunării Eparhiale nou constituite au fost repartizați în comisiile de lucru ale acestei Adunări Eparhiale: comisia de organizare și validare, comisia bisericească, comisia economică și comisia culturală. Cu acest prilej au fost discutate și modificările aduse la Statutul de organizare și funcționare a Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria, survenite după trecerea acestei episcopii în jurisdicția directă a Patriarhiei Române, prin hotărârea Sfântului Sinod cu nr. 7303 din 4 noiembrie 2009, precum și alte chestiuni administrative legate de Episcopia Ortodoxă Română din Ungaria.

Tot astăzi, în Catedrala din Giula, Preasfințitul Părinte Episcop Siluan a înmânat diplome de merit unor foști membri și membrilor onorifici ai Adunării Eparhiale a Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria, în semn de apreciere deosebită pentru bogata activitate depusă în folosul acestei Episcopii.

Comentarii Facebook


Știri recente

Câștigătorii Concursului Național Catehetic „Hristos – Cuvântul Care vindecă” și ai Concursului Național „Icoana Ortodoxă – lumina credinței” au fost premiați | FOTO

În aula Centrului pentru formare continuă „Dumitru Stăniloae” din București, au fost premiați luni, 20 mai 2024, câștigătorii Concursului Național Catehetic „Hristos – Cuvântul Care vindecă” și ai Concursului Național „Icoana Ortodoxă – lumina credinței”.…