Ședința de constituire a Adunării Eparhiale a Episcopiei Sălajului

Marți, 10 iunie 2014, în sala de ședințe de la Centrul Eparhial al Episcopiei Sălajului a avut loc ședința de constituire a Adunării Eparhiale a Episcopiei Sălajului, pentru perioada 2014-2018. Ședința a fost precedată de săvârșirea Sfintei Liturghii și a slujbei de Te-Deum în paraclisul cu hramul Sfântul Evanghelist Luca de la Centrul Eparhial. La slujbă au participat alături de Preasfințitul Părinte Petroniu, Preacucernicii Părinți membri ai Permanenței Consiliului Eparhial al Episcopiei Sălajului și delegații celor 10 circumscripții electorale din Eparhie.

În cadrul ședinței, potrivit episcopiasalajului.ro, după validarea mandatelor în cele două comisii au fost aleși secretarii permanenți ai Adunării Eparhiale, iar cei 30 de membrii au fost repartizați pe cinci comisii de activitate: bisericească, culturală, social-filantropică, economică și de validare. În fiecare comisie au fost aleși doi membrii clerici și patru mireni, cel mai vârstnic dintre clerici fiind desemnat președintele comisiei, iar unul dintre mireni fiind ales raportor al comisiei.

În continuare au fost aleși cei nouă membrii în Consiliul Eparhial al Episcopiei Sălajului, delegații Eparhiei în Adunarea Națională Bisericească, membrii Consistoriului Bisericesc și membrii supleanți în Consistoriu precum și delegații Eparhiei în Consistoriul Mitropolitan și în Consistoriul Monahal Mitropolitan, câte unul pentru fiecare consistoriu.

Comentarii Facebook


Știri recente