Ședința cu preoții din Protopopiatul Jibou

La sediul Protopopiatului Jibou a avut loc luni, 11 noiembrie, ședința administrativă lunară a preoților din cadrul protopopiatului. Cu acest prilej s-a susținut conferința cu tema „Actualitatea politicii religioase, sociale, legislative și social-filantropice a Sfinților Împărați Constantin și Elena pentru viața lumii contemporane”, informează „Ziarul Lumina”.

După rostirea rugăciunii de început, protopopul Dan Dregan a prezentat pe cei mai tineri preoți din protopopiat, hirotoniți de către Preasfințitul Petroniu, Episcopul Sălajului, în ultima lună: pr. Sorin-Nicu Man de la Parohia Valea Loznei, pr. Traian Micle la Parohia Fântânele-Rus și pr. Cristian Porumb, preot misionar. De asemenea a fost prezentat noul secretar al Protopopiatului Jibou, diaconul Cristian-Vasile Iura.

Apoi, pr. Sorin-Nicu Man de la Parohia Valea Loznei a susținut conferința cu tema „Actualitatea politicii religioase, sociale, legislative și social-filantropice a Sfinților Împărați Constantin și Elena pentru viața lumii contemporane”.

Protopopul Dan Dregan a prezentat apoi circulara Cancelariei Sfântului Sinod privitoare la alegerile organismelor deliberative și executive în Biserica Ortodoxă Română (perioada 2014-2018) și a adus la cunoștință preoților calendarul acestor alegeri la parohii. Cu această ocazie, a fost transmisă parohiilor Pastorala Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, care se va citi în prima duminică din Postul Nașterii Domnului.

S-au discutat, apoi, probleme de ordin administrativ, economic, cultural și social. Fiind obiceiul ca la fiecare întâlnire a preoților să fie dezbătută câte o problemă liturgică, s-a discutat și analizat Rânduiala Parastasului după Molitfelnicul diortosit, având în vedere că în parohii s-a făcut pomenirea celor adormiți cu ocazia zilei de 1 noiembrie. La final au fost felicitați preoții care-și serbează ziua de naștere în această lună.

Următoarea ședință va avea loc pe 10 decembrie, când pr. Traian Micle de la Parohia Fântânele-Rus va prezenta ultima conferință din acest an omagial dedicat Sfinților Împărați Constantin și Elena, intitulată „Evlavia și cinstirea Sfinților Împărați Constantin și Elena de către Biserică, din punct de vedere liturgic, iconografic și a altor forme de cinstire”.

Comentarii Facebook


Știri recente