Ședința Consiliului profesoral la Seminarul Teologic din Caransebeș

Miercuri, 18 iunie, la Centrul Eparhial din Caransebeș, în prezența Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, a avut loc ședința Consiliului profesoral al Seminarului Teologic Ortodox „Episcop Ioan Popasu” din Caransebeș, după cum ne-a precizat Diac. Pavel Canea.

Au participat profesorii titulari, profesorii asociați și părinții pedagogi care deservesc instituția de învățământ teologic din Caransebeș. În cadrul ședinței a fost evaluată situația la învățătură, activitatea duhovnicească, precum și cea disciplinară a elevilor seminariști. S-au analizat de asemenea activitățile de ordin economic, administrativ-gospodăresc și activitățile extra școlare ale instituției de învățământ.

„Concluziile pe care le tragem în urma unui astfel de consiliu folosesc la optimizarea activităților în anul școlar următor. Totodată, pe final, s-au stabilit și notele la purtare și mediile anuale pentru fiecare clasă, rezultând o ierarhie a claselor și putându-se stabili prin aceasta elevii care vor fi premiați la sfârșitul acestui an școlar. Toate acestea au ca efect motivarea elevilor noștri, ca pe parcursul anului următor să se implice și mai mult în activitatea de acumulare a cunoștințelor, dar și în lucrarea duhovnicească”, a subliniat părintele prof. Constantin Train, directorul Seminarului Teologic „Episcop Ioan Popasu” din Caransebeș.

Seminarul Teologic din Caransebeș, instituție de învățământ reprezentativă pentru Banatul montan, își are începuturile în anul 1865, când, prin hotărârea Consistoriului din 23 septembrie 1865, se transferă aici secția românească a Școlii Clericale din Vârșeț. În decursul timpului, școala teologică din Caransebeșului a oferit Bisericii noastre strămoșești și țării absolvenți care au devenit preoți, dascăli, ierarhi și nu numai, oameni care au făcut cinste Ortodoxiei românești. Între anii 2006-2008, la inițiativa Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, Seminarul Teologic din Caransebeș și-a primit o nouă locație, pe strada Ardealului nr. 29, unde s-a amenajat complexul seminarial teologic ce cuprinde: săli de clasă noi, dotate cu toate accesoriile necesare desfășurării procesului educațional, internat modern, sală de lectură, sală de meditație, sală de sport, laborator de informatică, cu calculatoare cu acces la internet.

Comentarii Facebook


Știri recente