Ședința Consiliului eparhial al Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În ziua de pomenire a Sfântului Ierarh Chiril, Arhiepiscopul Ierusalimului, membrii Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Dunării de Jos s-au întrunit în ședință de lucru, după cum a precizat Părintele Molocea Gabriel.

Evenimentul a debutat cu oficierea Sfintei Liturghii a Darurilor mai înainte Sfințite în Catedrala arhiepiscopală din Galați, de către Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos.

În continuare, în Sala „Episcop Melchisedec Ștefănescu” a Centrului eparhial Înaltpreasfinția Sa a susținut un curs de spiritualitate ortodoxă având ca temei și sursă duhovnicească, catehezele Sfântului Chiril al Ierusalimului. Au participat preoți, studenți teologi și masteranzi.

În partea a doua zilei, a avut loc ședința Consiliului eparhial.

În deschidere, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Casian a prezentat membrilor Consiliului eparhial Decizia Patriarhală cu privire la desfășurarea alegerilor preoțești și mirenești, pe temeiurile statutare și regulamentare ale Bisericii Ortodoxe Române.

În continuare, pe baza analizelor documentelor parohiale și a raportului final, membrii Consiliului eparhial al Arhiepiscopiei Dunării de Jos au confirmat componența noilor Consilii și comitete parohiale în urma alegerilor din 12/19 ianuarie 2014, desfășurate la nivelul întregii Eparhii.

De asemenea, pe temeiul art. 65-66 și 91 din Regulamentul pentru alegerea, funcționarea și dizolvarea organelor deliberative și executive în parohiile, protopopiatele și Eparhiile din Patriarhia Română, în cadrul acestui for eparhial au fost luate toate măsurile necesare în vederea demarării procesului electoral de alegere a noilor structuri eparhiale.

La întregul eveniment au participat părinții protoierei, însoțiți de o parte a clerului din cele două județe ale Eparhiei care au dorit să mulțumească lui Dumnezeu, la ziua aniversară a Chiriarhului lor, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Casian.

Comentarii Facebook


Știri recente