Şedinţa C.A.R.: Au fost înaintate noi propuneri de îmbunătăţire în beneficiul membrilor

La ședința Adunării generale a Asociației Casa de Ajutor Reciproc a clericilor și salariaților bisericești (C.A.R.) din Arhiepiscopia Bucureştilor, desfăşurată joi, au fost înaintate noi propuneri de îmbunătăţire în beneficiul membrilor.

Propunerile au fost analizate după prezentarea raportului de activitate pe anul 2018.

Şedinţa a fost prezidată de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, în calitate de delegat al Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.

La evenimentul desfăşurat în Sala Colloquium a Palatului Patriarhiei au participat atât reprezentanți ai Episcopiei Alexandriei și Teleormanului, cât și ai Episcopiei Giurgiului, ca membri afiliați ai C.A.R.

Episcopul Timotei Prahoveanul a evidenţiat, în cuvântul său, că a crescut numărul de membri ai C.A.R. faţă de anul trecut, după care a prezentat situaţia actuală: 1309 membri din Arhiepiscopia Bucureştilor, 418 din Episcopia Alexandriei şi Teleormanului, iar 167 aparţinând Episcopiei Giurgiului.

Reprezentantul Episcopiei Alexandriei şi Teleormanului a fost Preasfinţitul Părinte Galaction care a insistat pe faptul că această instituţie „a fost creată tocmai pentru a veni în sprijinul membrilor săi”.

Preşedintele C.A.R., Părintele Gheorghe Zaharia, a declarat pentru Trinitas TV că printre măsurile adoptate în timpul şedinţei s-au numărat „majorarea plafonului de împrumut, precum şi majorarea plafonului de ajutor în cazul naşterilor”.

Scopul Casei de Ajutor Reciproc este acordarea de împrumuturi rambursabile, dar şi acordarea de ajutoare nerambursabile membrilor săi, la cererea acestora, în cazuri de înmormântare, boală sau naşterea de copii.

Foto credit: Basilica.ro / Mircea Florescu

Comentarii Facebook


Știri recente

PS Ignatie: De ce trăim stări de anxietate?

Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, a oficiat duminică Sfânta Liturghie la Catedrala Mitropolitană din Sibiu. La predică, ierarhul explicat pasajul evanghelic Despre grijile vieții, accentuând modul simplu în care omul ar trebui se raporteze la…