Şedinţa anuală C.A.R. şi întâlnirea de lucru a Protopopilor din Arhiepiscopia Alba Iuliei

În Salonul Sfântul Ierarh Ierotei al Centrul eparhial din Alba Iulia, a avut loc marţi, 16 februarie 2016, şedinţa anuală a Adunării Generale a Casei de Ajutor Reciproc a salariaţilor bisericeşti din cadrul Arhiepiscopiei Alba Iuliei, a precizat Pr. Bogdan Avram, Secretar eparhial.

Lucrările au fost deschise de Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, care i-a îndemnat pe membrii acestui organism, care face parte din structura Administraţiei eparhiale, să contribuie la bunul mers al acestei nobile eparhii, prin ajutorarea tuturor celor care sunt în nevoi şi necazuri.

După cuvântul ierarhului, Părintele Arhidiacon Rafael Orzeiu, Consilier economic al Centrului eparhial şi preşedinte al CAR, a prezentat propunerile şi proiectele pentru acest an. În continuare a avut loc prezentarea raportului cenzorilor şi darea de seamă contabilă. La această şedinţă au participat consilierii eparhiali, cei zece protopopi din eparhie şi câte un membru reprezentant din fiecare protopopiat.

În acest an, când Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia îmbracă haine de aleasă sărbătoare cu prilejul împlinirii a patru decenii de la întronizarea Preasfinţitului Emilian Birdaş, Casa de Ajutor Reciproc împlineşte patruzeci de ani de existenţă. La data de 12 aprilie 1976, în nou înfiinţata Episcopie a Alba Iuliei s-a scris o nouă pagină în cartea de aur a existenţei sale, cu ocazia organizării acestei structuri administrative, menite să ajute pe toţi clericii şi mirenii angajaţi.

Tot în această zi, în Salonul de oaspeţi al Centrului eparhial, sub preşedinţia Înaltpreasfinţitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a avut loc întâlnirea anuală a ierarhului cu cei zece Părinţi Protopopi ai Eparhiei. Înaltpreasfinţia Sa le-a adresat preoților protopopi un cuvânt de învățătură, îndemnându-i să fie oglindirea lui Hristos sub soare.

După cuvântul de bun venit al Arhipăstorului nostru, Părinţii consilieri au subliniat câteva aspecte organizatorice şi administrative, care se doresc a fi implementate în toate parohiile care alcătuiesc cele zece protopopiate aflate în jurisdicţia Arhiepiscopiei. La final, ierarhul a apreciat buna şi rodnica desfăşurare a acestei întâlniri, felicitându-i pe toţi pentru implicarea exemplară în viaţa eparhiei.

Comentarii Facebook


Știri recente