Ședința anuală a Consiliului și a Adunării Eparhiale ale Episcopiei Devei și Hunedoarei

Marți, 21 ianuarie 2014, au avut loc la Deva lucrările anuale ale Consiliului și ale Adunării Eparhiale ale Episcopiei Devei și Hunedoarei.

Lucrările au fost precedate de săvârșirea Sfintei Liturghii în Catedrala episcopală „Sfântul Ierarh Nicolae” de către Preasfințitul Părinte Gurie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, și a slujbei de Te Deum, prin care s-a adus mulțumire lui Dumnezeu pentru binefacerile primite în anul ce a trecut.

Apoi, după rânduială, la Centrul eparhial a început ședința Consiliului eparhial, organism executiv al Adunării Eparhiale, care a analizat rapoartele prezentate de conducătorii sectoarelor din cadrul Centrului eparhial și le-a aprobat.

Adunarea Eparhială a început după finalizarea lucrărilor Consiliului eparhial și, după apelul nominal, în urma căruia s-a constat că Adunarea este constituită potrivit Statutului B.O.R., s-a trecut la analiza rapoartelor pe comisii.

După ce membrii comisiilor au revenit în plen, s-au citit rapoartele sectoarelor și propunerile privind activitatea pentru anul 2014.

Membrii Adunării Eparhiale, preoți și mireni, au fost invitați să contribuie cu idei care să se adauge propunerilor deja formulate, fapt ce a adus lucruri noi, însușite de conducătorii sectoarelor eparhiale. S-au votat rapoartele prezentate și propunerile pentru anul abia început, fiind adoptate în unanimitate.

La finalul ședinței, Preasfințitul Părinte Gurie a mulțumit lui Dumnezeu pentru toate realizările din anul precedent și le-a adresat un cuvânt de apreciere membrilor Adunării Eparhiale, după cum ne-a transmis Pr. Mircea Mihuleț. Ierarhul hunedorean a prezentat celor de față pe lucrătorii și colaboratorii Centrului eparhial care, prin activitatea lor, au făcut ca toate lucrurile să meargă bine în cea mai tânără episcopie din țară.

Comentarii Facebook


Știri recente