Ședința anuală a Casei de ajutor reciproc din Arhiepiscopia Sibiului

În Aula „Mitropolit Ioan Mețianu” a Facultății de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu a avut loc astăzi, 20 martie, ședința anuală a Adunării Generale a Casei de Ajutor Reciproc (CAR) din Arhiepiscopia Sibiului, informează mitropolia-ardealului.ro

Ședința a fost prezidată de Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, alături de care s-au mai aflat și Preasfințitul Andrei Făgărășanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, aflat vicarul-administrativ al Arhiepiscopiei Sibiului, pr. Ilarie Benchea și directorul CAR, părintele Octavian Dumitru.

La întâlnirea anuală au participat reprezentanții celor 11 protopopiate din Arhiepiscopia Sibiului și mai mulți membri ai Casei de ajutor. În cadrul ședinței au fost prezentate darea de seamă pe anul 2013, raportul Comisiei de Cenzori, proiectul de buget pe anul curent și s-au făcut câteva comunicări administrative.

„Adunarea Generală a CAR din Arhiepiscopia Sibiului a aprobat documentele prezentate în ședință, în cadrul dării de seamă pentru anul trecut. De asemenea, au mai fost aprobate și propunerile făcute în proiectul de buget din acest an”, a spus pr. Octavian Dumitru.

Ajutor material în momente dificile

În debutul întâlnirii, IPS Mitropolit Laurențiu a mulțumit ostenitorilor de la CAR pentru sprijinul oferit angajaților Arhiepiscopiei Sibiului înscriși în programul de ajutorare materială și a subliniat rolul acestei instituții.

„Casa de Ajutor Reciproc este o necesitate mare pentru toți preoții și cântăreții. Îl felicit pe directorul instituției, care a pus atât de mult suflet în activitatea sa, împreună cu ceilalți colaboratori, dar și pe dumneavoastră pentru că sunteți alături de noi această lucrare deosebită de într-ajutorare. CAR a Arhiepiscopiei Sibiului nu este o bancă, ci o instituție menită să ajute oamenii, pentru că, pe lângă împrumuturile oferite, sprijină pe cei ce au nevoie în momente dificile. Considerăm că este datoria noastră să stăm alături și să facem tot ceea ce este necesar pentru ca această instituție să își continue activitatea”, a spus ierarhul.

Membrii Adunării Generale au ținut un moment de reculegere pentru toți membrii CAR din Arhiepiscopia Sibiului care au trecut la Domnul în anul 2013.

Comentarii Facebook


Știri recente