Ședința Adunării Eparhiale a Arhiepiscopiei Timişoarei

Centrul Eparhial din Timişoara a fost sâmbătă, 21 ianuarie 2017, gazda lucrărilor Adunării Eparhiale a Arhiepiscopiei Timişoarei, notează site-ul oficial al Mitropoliei Banatului.

Evenimentul a debutat în Biserica Învierea Domnului cu oficierea slujbei Te Deum-ului de Preasfinţitului Părinte Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei. La slujbă au fost prezenți: Înaltpreasfințitului Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, membrii Adunării Eparhiale, stareţele şi stareţii din cuprinsul Eparhiei și părinţii protopopi.

În prima parte a lucrărilor, membrii Adunării eparhiale s-au reunit în şedinţe formate pe comisii unde au fost discutate şi propuse spre aprobare teme şi activităţi care se doresc a fi realizate în acest an. De asemenea, a avut loc și o sinaxă a stareților și starețelor mănăstirilor din cuprinsul Eparhiei.

În cea de-a doua parte a întâlnirii au fost prezentate rapoartele de activitate pe anul 2016 ale sectoarelor Arhiepiscopiei Timișoarei: Admistrativ-bisericesc, Cultural și comunicații media, Economic financiar, Social filantropic și misionar, Învățământ și activități cu tineretul  și Patrimoniu și construcții bisericești.

Totodată, au fost prezentate și rapoartele cu propuneri pentru anul în curs ale celor 5 comisii ale Adunării eparhiale, respectiv: bisericească, culturală și educațională, economică, bugetară și patrimonială, asistență social-filantropică, organizatorică, juridică și de validare.

Cuvântul de încheiere a aparţinut Mitropolitul Banatului care a apreciat activităţile desfăşurate în anul precedent şi a accentuat importanţa intensificării acţiunii Bisericii în societate, prin implicare filantropică în duh de rugăciune. Înaltpreasfinţia Sa a mulţumit principalelor instituţii locale şi judeţene pentru implicarea în viaţa Bisericii bănăţene, dorind ca această colaborare între Biserică şi instituţiile Statului să continue şi pe viitor pentru binele semenilor.

Comentarii Facebook


Știri recente