Ședinţă administrativă la Protopopiatul Ortodox Alba Iulia

La sediul Protopopiatului Ortodox Alba Iulia, a avut loc ieri, 12 aprilie 2016, şedința lunară administrativă, la care au participat preoții de pe raza protopopiatului, informează site-ul reintregirea.ro.

Alături de preoții din cadrul protopopiatului, la ședința lunară administrativă au participat şi profesorii universitari din cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia.

Şedința a fost deschisă cu o rugăciune, după care părintele protopop Teofil Slevaș a rostit un cuvânt cu tema „Să fim cu luare aminte la chemarea noastră, deoarece Domnul are pretenţii de la noi, să nu risipim oile Turmei lui Hristos: Ieremia 23,1-4.”

În cadrul programului şedinţei au fost incluse probleme administrativ-bisericești, economice și culturale, o prezentare de carte şi un cuvânt pentru Postul Mare adresat participanţilor de Pr. prof. univ. Emil Jurcan.

În continuare, au fost discutate aspecte cu privire la elementele de liturgică specifice sărbătorilor Pascale şi a fost re­co­man­dată o mai mare implicare și susținere a activităților desfășurate cu copiii și tinerii la nivel parohial în acest an omagial al educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox. De asemenea, s-a prezentat iniţierea Cercurilor  Pastorale  zonale pentru dinamizarea vieţii spirituale a comunităţilor.

Scopul ședințelor preoțești administrative este dinamizarea activității pastorale, formând o biserică vie, cu respectarea și responsabilizarea clerului, în conformitate cu așteptările societății în care își desfășoară activitatea, potrivit Statutului Bisericii Ortodoxe Române.

 

Comentarii Facebook


Știri recente