Şedinţă administrativă la Protopopiatul Jibou

La sediul Protopopiatului Jibou a avut loc luni, 12 octombrie 2015, şedinţa administrativă lunară cu preoţii din cadrul protopopiatului, informează Arhid. Adrian Onica, Secretar Eparhial.

După rostirea rugăciunii de început, Preacucernicul Părinte Adrian-Ciprian Pop, de la Parohia Ileanda, a susţinut conferinţa cu tema: 130 de ani de la recunoaşterea autocefaliei Bisericii Ortodoxe Române (aprilie 1885), urmată de un dialog între cei prezenți pe această temă.

Apoi au fost discutate probleme de ordin administrativ, cultural, economic şi social, anunțându-se totodată data şi tema conferinţei pastoral-misionare de toamnă care va avea loc în 19 octombrie 2015 având ca temă Provocări ale pastoraţiei contemporane.

După cum a precizat Pr. Dan Dregan, Protoiereul Protopopiatului Jibou, la fiecare ședință sunt dezbătute și anumite probleme liturgice. Astfel au fost prezentate mai multe capitole din cartea Pr. Prof. Dr. Nicolae D. Necula după cum urmează:

  • De ce intră şi se roagă creştinii cu capul descoperit în biserică?
  • Putem fi buni şi autentici creştini fără să mergem la biserică?
  • Când şi de ce nu pot intra femeile în biserică?
  • Ce trebuie să facă un credincios care vine la biserică?
  • Care trebuie să fie ţinuta credincioşilor la sfintele slujbe săvârşite în biserică?”

Următoarea şedinţă va avea loc marţi, 10 noiembrie 2015, în cadrul căreia se va susţine conferinţa cu tema: 90 de ani de la ridicarea Bisericii Ortodoxe Române la rangul de Patriarhie (februarie 1925).

Comentarii Facebook


Știri recente