Ședință administrativă la Protopopiatul Făgăraș II

La sediul celor două Protopopiate din Făgăraș a avut loc miercuri, 26 martie, o ședință administrativă a preoților din parohiile arondate Protopopiatului Făgăraș II, informează „Ziarul Lumina”. Ședința a fost prezidată de Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului.

În cadrul întâlnirii, protopopul de Făgăraș II, Ion Tărcuță, a prezentat un raport cu situația financiară și administrativă a protoieriei, dar și cu celelalte aspecte ale vieții bisericești din unitatea administrativă condusă. Preoții au fost îndemnați să continue lucrarea pastoral-misionară în comunități, dar și contribuția la zidirea Catedralei Mântuirii Neamului și a Catedralei din Făgăraș.

Vizită pe șantierul Catedralei din Fărăgaș

În discuțiile cu preoții din Protopopiatul Făgăraș II s-a subliniat importanța susținerii constante a lucrărilor mari din Biserica noastră, pentru care parohiile trebuie să ofere cu dragoste din puținul lor.

„Am discutat cu preoții toate problemele care țin de contribuțiile aduse de fiecare parohie, de colectele pentru susținerea lucrărilor la Catedrala Mântuirii Neamului și a celei din Făgăraș. Sunt lucruri care țin de responsabilitatea fiecăruia dintre noi, ca slujitori ai Sfintelor Altare, în așa fel încât problemele mari ale Bisericii să fie rezolvate. Preotul trebuie să fie responsabil și conștient că nu cantitatea contribuției este importantă, ci ritmicitatea prin care noi sprijinim lucrările bisericești. Dacă oferim mereu și puțin, ne este mai ușor și se pot împlini mai ușor și lucrările bisericești. Nu putem să oferim mult o dată și după aceea să nu mai dăm nimic, ci cu multă dragoste înconjurând darul nostru îl vom spori. Totdeauna banul văduvei în vistieria Bisericii a fost mai apreciat decât banul celui avut”, ne-a spus IPS Mitropolit Laurențiu.

În după-amiaza aceleiași zile, ierarhul a vizitat șantierul Catedralei din Făgăraș, unde se lucrează la finisajele interioare.

Comentarii Facebook


Știri recente