Ședință administrativă în cadrul Protopopiatului Ortodox Român Alba Iulia

La 13 august 2015aavut loc o ședință administrativă la Protopopiatul Alba Iulia condusă dePărintele Protopop Teofil Slevaș, potrivit reintregirea.ro.

Preoții din cadrul protopopiatului Alba Iulia,alături de profesorii universitari din cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia, au participat ieri, 13 august 2015, ora 10:00, la lucrările desfășurate în cadrul unei ședințe administrative ce a avut loc în sediul Protopopiatului Ortodox Alba Iulia.

În programul ședinței au fost incluse probleme administrativ-bisericești, economice și culturale. Un alt aspect importat a fost discutarea elementelor de liturgică specifice acestei perioade legate de sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului.

O atenție deosebită s-a acordat pregătirii preoților pentru începerea anului școlar, și prezența acestora în mijlocul elevilor și a profesorilor prin săvârșirea slujbei de Te Deum. De asemenea s-a recomandat o mai mare implicare și susținerea în activitățile desfășurate cu copiii și tinerii la nivel parohial, dincolo de cateheza obișnuită.

Scopul acestor ședințe este dinamizarea activității pastorale, formând o biserică vie, cu respectarea și responsabilizarea clerului, în conformitate cu așteptările societății în care își desfășoară activitatea, potrivit Statutului Bisericii Ortodoxe Române.

Comentarii Facebook


Știri recente