Ședință a Consiliului Eparhial al Episcopiei Sălajului

La Centrul eparhial al Episcopiei Sălajului a avut loc ieri, 17 martie, cea de-a doua ședință din acest an a Consiliului Eparhial al Episcopiei Sălajului. Scopul acestei întâlniri a fost delimitarea celor 10 circumscripții electorale din Eparhie, precum și stabilirea locului, datei și orei la care se vor desfășura alegerile membrilor clerici și mireni în Adunarea Eparhială a Episcopiei Sălajului, informează „Ziarul Lumina”.

Astfel, alegerile membrilor clerici și mireni în Adunarea Eparhială a Episcopiei Sălajului se vor desfășura în data de 8 mai, începând cu orele 10:30. De asemenea, a fost reconfirmată arondarea unităților bisericești din Eparhie la cele 10 circumscripții electorale și au fost stabiliți delegații Centrului Eparhial la aceste alegeri.

Preasfințitul Petroniu, Episcopul Sălajului, a mulțumit membrilor Consiliului Eparhial al Episcopiei Sălajului pentru sprijinul acordat Bisericii, precizând totodată că aceasta a fost ultima ședință a Consiliului Eparhial în această formulă, urmând ca după alegerile din această primăvară să se constituie un nou Consiliu Eparhial. Potrivit Statutului pentru Organizarea și Funcționarea Bisericii Ortodoxe Române, Consiliul Eparhial este organismul executiv al Adunării Eparhiale și are în competență problemele bisericești administrative, culturale, social-filantropice, economice, patrimoniale și fundaționale pentru întreaga eparhie și are în componență 9 membri, respectiv 3 clerici și 6 mireni, aleși pe termen de patru ani de Adunarea Eparhială dintre membrii ei.

Comentarii Facebook


Știri recente