Secretarul de stat Oana Ursache a vizitat două parohii din Austria, încurajând mamele să-i învețe pe copii limba română

Oana Ursache, secretar de stat al Departamentului Romanilor de Pretutindeni, a vizitat duminică, de Ziua Românilor de Pretutindeni, parohiile românești „Sf. Arh. Mihai și Gavriil” din Krems an der Donau și „Pogorârea Sf. Duh și Sf. Stefan cel Mare” din Viena.

Delegația a participat la liturghie la parohia din Krems an der Donau, păstorită de părintele Cezar Marksteiner-Ungureanu. Cu acest prilej, Oana Ursache, profesor de limba română, a subliniat importanța folosirii limbii române în familiile de români din diaspora.

În a doua parte a zilei, secretarul de stat a vizitat noua biserică „Pogorârea Sf. Duh și Sf. Stefan cel Mare”.

Părintele Paroh Emanuel-Stefan Nuțu și credincioși ai parohiei i-au prezentat lăcașul de cult și  blocul unde locuiesc 46 de familii de români care și-au creat propriul proiect pentru comunitatea lor.

Oana Ursache a apreciat proiectele spirituale și culturale ale parohiei, încurajând în mod deosebit implicarea mamelor, văzute ca cele dintâi profesoare de limbă maternă pentru copii.

La întâlnirea de la Viena au mai participat Părintele Nicolae Dura, vicarul Austriei, care a prezentat proiecte de viitor ale comunității, și Ramona Miletic, viceprimarul de origine română al sectorului 11 al Vienei.

Foto credit: Facebook / Biserica Sfântul Ștefan cel Mare din Viena

Comentarii Facebook


Știri recente