Seară filocalică la Palatul Patriarhiei

Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români filiala București a organizat în această seară la Palatul Patriarhiei ultima conferință Serile Filocalice „Dumitru Stăniloae”. Invitatul tinerilor a fost profesorul Dan Zamfirescu care a vorbit despre Părintele Dimitrie Teologul și lumea de azi.

Despre marele teolog român, profesorul Dan Zamfirescu a spus că este cel mai important teolog de la Sfântul Grigorie Palama: „Părintele Stăniloae, fără discuție, a fost după unii unul dintre cei mai mari teologi ai secolului XX, după alții cel mai mare teolog ortodox al secolului XX. Eu susțin teza că este cel important teolog ortodox de la Sfântul Grigorie Palama încoace având în vedere că lumea de astăzi care este o lume încăpută pe mâna diavolului, așa cum o prezenta Sfântul Varlaam cândva la venirea Mântuitorului, are nevoie de acea învățătură pe care numai Părintele Stăniloae a dezvoltat-o, a energiilor divine care ne mai pot scăpa”.

Conferința a încheiat Serile Filocalice „Dumitru Stăniloae”, organizate de A.S.C.O.R.

La încheierea evenimentului coordonatorul tinerilor studenți, părintele Vasile Gavrilă a spus: „A fost un simpozion bogat cu teme foarte profunde, cu teme foarte apropiate de teologia Părintelui Dumitru Stăniloae pentru că de fapt așa au început Serile filocalice și anume, cu evocarea personalității și teologiei Părintelui Stăniloae, iar pentru că anul acesta s-au împlinit 20 de ani de când a trecut la Domnul am aprofundat această dimensiune a teologiei Părintelui Dumitru Stăniloae și a receptării ei în lumea de astăzi, iar nu numai în lumea teologică”.

Comentarii Facebook


Știri recente

Fundația Sf. Macrina oferă educație pentru sănătate și daruri în produse de igienă pentru persoane vulnerabile social

Fundația „Sfânta Macrina”- Ajutor şi Recuperare Medico-Socială pentru Copii în Dificultate (A.R.M.S), organizație înființată de Arhiepiscopia Bucureștilor, desfășoară, în perioada 18 septembrie – 10 octombrie 2023, ateliere gratuite de educație pentru sănătate în beneficiul persoanelor…