Seară duhovnicească şi culturală la Râul Sadului, Sibiu

La Biserica „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” din Râul Sadului, judeţul Sibiu, a avut loc recent o seară duhovnicească. După oficierea Slujbei Vecerniei şi Tainei Sfântului Maslu a urmat un moment artistic-literar şi un recital de cântări bizantine specifice Postului Mare, informează site-ul oficial al Mitropoliei Ardealului.

03Un sobor de şapte preoţi a oficiat slujba Vecerniei şi Sfântul Maslu, binecuvântând credincioşii care au venit în număr mare pentru a se ruga lui Dumnezeu pentru iertare de păcate şi sănătate trupească. După slujbă, regizorul şi actorul Mirona Tatu a susţinut un moment literar-artistic, urmat de un recital de cântări bizantine al Grupului Psaltic „Andrei Şaguna” din Sibiu.

“Domnişoara Mirona Tatu ne-a încântat cu prezentarea «Poveştii băieţelului care şi-a rupt mâna», o poveste care a impresionat şi emoţionat profund audienţa. Momentul acesta literar-artistic inedit a fost urmat de un minunat concert de cântece bizantine specifice postului, susţinut de către membrii Grupului psaltic «Sfântul Andrei Şaguna» din Sibiu, dirijaţi de protopsaltul Gelu Colpos, nişte adevăraţi profesionişti ai muzicii bizantine care au reuşit la rândul lor să transpună audienţa în starea de spirit specifică postului, în manieră autentic bizantină”, a spus pr. Adrian Drăguşin.

***

Biserica „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” din Râul Sadului a fost zidită în 1848, prin jertfa credincioşilor din localitate. Documentele atestă existenţa unei biserici de lemn în Râul Sadului încă de la 1770. Parohia a aparţinut mult timp Răşinariului, o serie de preoţi de aici fiind atestaţi ca slujitori şi la Râul Sadului. În 1920, prin zelul preotului Ioan Marin, Râul Sadului a devenit parohie de sine stătătoare.

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente